Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Turniej] Festiwal klasycznych Muscle Car`ów - 25.02.2011

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: [Turniej] Festiwal klasycznych Muscle Car`ów

Nie dało by rady przesunąć terminu ? Albo chociaż godziny na 20 ? Niestety pracuję na nocki i o 21:40 wychodzę z domu a z chęcią wziął bym udział.
    Mi godzina jest obojętna w poniedziałek więc ja się zgadzam

Komentarz

dostałem info na mail " W zawiązku z pracami konserwacyjnymi tralla tralla w dniu 21 lutego mogą być przerwy w dostępie do internetu " nie wiem czy do wieczora będzie ok

Komentarz

Proszę mnie też dopisać.

nowonioli Buick Special '62 421 Km (ograniczona elektronicznie) 1200 kg

Komentarz

Przepraszam, że tak wpadłem ze spóźnieniem na wyścig i zaraz zniknąłem - takie są uroki bycia ojcem :wink:

Komentarz

Wyścig się odbył, brało w nim udział 4 kierowców (w tym ja). Jeździliśmy do 23:30 - oprócz zaplanowanych tras zrobiliśmy także 58km na mojej autorskiej trasie, a także "nockę" na nurburgring 24 - jedno okrążenie od 18:00 aż do rana (maksymalna akceleracja czasu). Bardzo przyjemnie jechało mi się 400- konną Corvettą Convertible (C3) z 69 roku. Dużą popularnością cieszył się Mustang Mach1 - jechał nim Midgardsrom i Riko635. nowonioli zmagał się natomiast z Buickem Special '62.

Wnioski z turnieju są takie, że jest wyczuwalna różnica między 400KM a 700KM. Przy 400KM szybciej się startuje (bez kontroli trakcji), ale już przy 150 km/h Mustangi mnie wyprzedzały. Im większa moc,tym szybsze zużycie opon - na indianapolis i daytona udało mi się przejechać po 10 okrążeń bez ich wymiany. Dzięki temu udało mi się na 8 okrążeniu wyprzedzić Midgardsroma i Riko635, jednak gdy temu drugiemu rozgrzały się nowe opony, nie miał problemu z przegonieniem mnie.

Bardzo podobają mi się klimat gry przy ustawieniu ciężkich uszkodzeń i brak kar. Lekka przepychanka jest niby dozwolona, ale każdy boi się uszkodzić wóz. Lepiej wylecieć z trasy na piasek, niż wbić się w samochód przed nami. Przy okazji przepraszam nowonioli za to że straciłem panowanie przy hamowaniu na Laguna Seca i obydwoje po pierwszym okrążeniu mięliśmy pit stop.

Tym razem zapisałem wszystkie powtórki i niedługo ogłoszę wyniki. Ponadto zamierzam powtórzyć turniej w piątek, tym razem z limitem PO 500 (bez limitu wagi i mocy).

Komentarz

Siema!
              Fajnie było,kto nie jechał niech żałuje
              Kmieciu,trochę byłem zdziwiony,że nie jechałeś Challengerem,jak miałeś początkowo w planach.Wg mnie to jedno z najlepszych aut,obok Mach1 i Camaro Z28.W sumie to nie jechałem Challengerem dlatego,że Ty wyraziłeś taką chęć a chciałem,żeby była większa różnorodność aut.Bardzo jestem ciekaw też jak się jedzie Camaro SS'69 i Shelby GT350R ‘65,niestety na giełdzie pojawiają się bardzo rzadko i nie miałem szansy zakupić.
              Na Daytonie zjechałem do PitStopu tylko ze względu na uszkodzenia,opony dałyby radę do końca.Niby chciałem jechać spokojnie,ale moment dekoncentracji kosztował mnie bliskim spotkaniem z bandą,uszkodziłem silnik i koło,bałem się że przez to stracę pozycję,a przewaga którą miałem dawała mi komfort wizyty w PitStopie.
              Zdaje się,że wprowadziłem odrobinę zamieszania na torze Kmiecia co kosztowało nas wszystkich wizytę w PitStopie,sorry!
              Jeśli chodzi o moc,to zmieniałem podczas wyścigu i wyglądalo to mniej więcej tak:
              Daytona i Indy - 524 KM
              Laguna - 492 KM
              Tor Kmiecia - 617 KM
              Nurburgring - 587KM

Powtótrznie turnieju to dobry pomysł,tym razem pojadę pewnie czymś innym.
              Pozdrawiam!
              gg 9231179

Komentarz

Powiem szczerze, że Challengerem nie pojechałem ze względu na skrzynię biegów. Na standardowej vmax nie przekracza 200 kmh, natomiast po zmianie na w pełni modyfikowalną podczas jazdy nie słychać silnika, tylko gwizd zębatek. Pochwalę się, że zakupiłem zestaw głośników Logitech Z-5500 - dźwięk jest super, ale w przypadku modyfikowalnej skrzyni biegów świdruje w mi czaszce, że nie mogę wytrzymać.
                Dlatego pojechałem Corvette, bo na standardowej skrzyni wyciąga 235 kmh i ma piękny basowy pomruk. Choć przyznaję, że w NFS Shift dźwięk muscle carów jest o niebo lepszy.

Uważam, że aby szanse były bardziej wyrównane podczas kolejnego turnieju będzie obowiązywał limit do 500 punktów PO. Moim zdaniem jest to ciekawsze niż ograniczanie masy i mocy. W 500 punktach mieści się 850-konny Superbird o masie 1800 kg, jak i 400 Corvette o masie 1270 KG. Do wyliczania PO liczy się moc (albo moment obrotowy, nie jestem pewien), waga i siła docisku aerodynamicznego. Opony będą obowiązkowo sportowe twarde, żeby nikt nie robił wałków w pit stopach. Konkretnie: żeby ktoś nie wystartował na komfortowych twardych (które kosztują mało PO) a po pierwszym okrążaniu zmienił na wyścigowe miękkie (kosztują dużo PO).

Udostępniłem 6 muscle carów online - możecie je sobie wypróbować. Riko - jest wśród nich Camaro Z28 możesz sprawdzić, jak się jeździ standardowym i ile ma PO. (pewnie ok 450). Jeżeli staracie się dopasować wóz do limitu, to nie radzę stosować ogranicznik mocy. Rzeczywiście można obniżyć nim moc maksymalną do 50%, ale strasznie zamula to moment obrotowy silnika, a wiadomo że jego liniowy przebieg jest ważniejszy podczas przyspieszania niż moc. Już lepiej dociążyć sobie wóz. Niektórzy sugerują dociążyć tył, co może polepszyć trakcję na wyjściu z zakrętów, a jednocześnie obniża PO, więc można dać więcej mocy lub mocniejszy docisk aerodynamiczny. Poza tym sami zobaczycie, jak bardzo dodanie spoilera zwiększa PO. Naprawdę dzięki najnowszemu patchowi rozszerzył się wachlarz możliwości dostosowania samochodu do wyścigu.

Komentarz

Bardzo fajna zabawa zastanawia mnie tylko czemu tak mało osób się ściga ...

Mój Mustang miał kolo 730 koni (nie używam kontroli trakcji) i generalnie założenie było jechać delikatnie na jednym komplecie opon ale jak to bywa nic z tego nie wyszło ... kolo okrążenia 7-8 zawsze zaczynały się problemy z końcem gum i zawsze tak samo kończyły no niestety nie trzymałem ciśnienia a z okrążenia na okrążenie jechało się dużo trudniej ...

Jestem za powtórzeniem zawodów i pojadę bez kompresora może będzie lepiej ( z tego co pamiętam miałem best lapy no ale to wyścig an 10 okrążeń)

kmieciu4ever - proponuje zrobić wyścig na 12 okrążeń to da pewność że każdy choć raz zmieni koła i uatrakcyjni zabawę poza tym jeśli się zgłosi i pojedzie ponad 8 osób mogę zaproponować zwycięscy nagrodę ;P dowolne auto z salonu do 300 tys nowe (kolo itp do ustalenia z zwycięzcą)

Riko635 - super walka ... moja prędkość na początku a potem walka z utrzymaniem auta kontra twoja systematyczna i czysta jazda jeśli masz coś ciekawego chętnie dokonam wymiany za Shelby GT350R ...

Komentarz

To racja ,że dźwięk muscle carów mógłby być lepszy ( w sumie dot. to wszystkich aut ) ,fajnie byłoby mieć dżwięk przy widoku z kokpitu lub zderzaka taki,jaki słyszymy przy widoku z za auta.Poza tym dźwięk w wyścigach online jest bardzo zły ( czy to wina łącza ? ) - o ile nasze auto brzmi normalnie,ale dźwięk innych aut jest mocno zniekształcony.
                    Co do ogranicznika mocy to też uważam nadaje się tylko do bardzo niewielkiej regulacji,wg mnie jeśli auto ma za dużo mocy to lepiej odinstalować jakieś części.
                    Limit 500 PO ,jest wg mnie trochę mały,skłaniałbym się ku ok 520,mimo że punkty PO to wypadkowa kilku czynników ale jednak kłóci się z hasłem ''mocy nigdy dość'' ,jedziemy po 2 torach z ładnymi prostymi gdzie można pogonić te parę koników,ale ok,cokolwiek organizator postanowi,dopasuję się.
                    Midgardsrom - ja jechałem bez kompresora,na testach z kompresorem nie dawałem wogóle rady z tym autem ( ogromny moment obr. ) Początkowo też nastawiałem się ,żeby jechać wyścig bez zmiany opon,jednak ryzyko kolizji jest zbyt wielkie i wizytę w PitStopie i tak trzeba brać pod uwagę ze względu na poważne uszkodzenia.Dzięki za propozycję z Shelby,ale właśnie udało mi się zakupić na giełdzie,teraz brakuje mi już tyko Camaro SS.
                    Pozdro!
                    gg 9231179

Komentarz

Re: [Turniej] Festiwal klasycznych Muscle Car`ów - 25.02.2011

Wyniki poniedziałkowego turnieju:

Indianapolis motor speedway (tor drogowy)
                      1) Riko635 25 pkt
                      2) Midgardsrom 18 pkt
                      3) Kmieciu4eveR 15 pkt
                      4) nowonioli 12 pkt

Daytona Road Course (tor drogowy)
                      1) Riko635 25 pkt
                      2) Kmieciu4eveR 18 pkt
                      3) Midgardsrom 15 pkt
                      4) nowonioli 12 pkt

Laguna Seca Raceway
                      1) Midgardsrom 25 pkt
                      2) Riko635 18 pkt
                      3) nowonioli 15 pkt
                      4) Kmieciu4eveR 12 pkt

Razem
                      1) Riko635 68 pkt
                      2) Midgardsrom 58 pkt
                      3) Kmieciu4eveR 45 pkt
                      4) nowonioli 39 pkt

Komentarz

Festiwal klasycznych Muscle Car`ów już dziś o 21:00!

Limit 500 PO & opony sportowe twarde

Wymagany patch 1.07 :-)

Do tej pory zainteresowanie turniejem wyrazili:

EvilRadioactiv
                        KamilR11
                        Midgardsrom
                        Brzoza88
                        tata_arek
                        IcEnzo
                        Riko635
                        Angello_PL
                        nowonioli
                        C3haNo1
                        jupekmiszcz

Zapraszam także osoby, które nie są na tej liście! Kupujcie muscle cary i jedziemy !

Komentarz

jade z wami

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

EvilRadioactiv
                            KamilR11
                            Midgardsrom
                            Brzoza88
                            tata_arek
                            IcEnzo
                            Riko635
                            Angello_PL
                            nowonioli
                            C3haNo1
                            jupekmiszcz
                            szary152

dzisiaj jadę na 100 %

Komentarz

EvilRadioactiv
                              KamilR11
                              Midgardsrom
                              Brzoza88
                              tata_arek
                              IcEnzo
                              Riko635
                              Angello_PL
                              nowonioli
                              C3haNo1
                              jupekmiszcz
                              szary152
                              adamwsb - Dodge Charger Super Bee 426 Hemi '71 / 509KM / 1856kg

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

Ja nie pojadę, mam ligę w tym czasie.
                                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                                keep calm & carry on
                                digart - lastfm
                                ---
                                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Pracuję...
                                X